Lahana Turşusu
Lahana Turşusu Tanımı İçin Malzemeler
- Turşuluk beyaz lahana
- 500 gram havuç
- 2 büyük baş sarımsak
- 5 yemek kaşığı kaya tuzu
- 5 çay kaşığı şeker
- 1-2 tane limonun suyu (ben 2 limon kullandım)
- 5 çay bardağı üzüm sirkesi
- Kaynatılmış soğutulmuş su yahut hazır su (aldığı kadar)
Lahana Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Lahanalarımı doğradım yıkayıp kuruttum. Havuçlarımı yıkayıp soydum ve doğradım. Evvelden suda beklettiğim sarımsaklarımı da doğradım.
- 5lt için bidonumun altına 1 avuçtan az nohut attım. Üzerine lahanalarımı ve havuçlarımı elimle bastırarak doldurdum. Ortalarda sarımsak attım.
- En son üste gelince 5 yemek kaşığı kaya tuzunu 5 çay kaşığı şekeri sıktığım limonun suyunu ve 5 çay bardağı ardağı sirkemi de ekledim.
- En son kaynatıp soğuttuğum suyumu ekledim ve ağzına kadar doldurunca kapağını sıkıca kapattım. Bidonumu yan yatırıp birkaç kere dönderdim. Karanlık ve serin bir yerde sakladım.
Lahana Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









