Tavuklu Pirinç Pilavı

Tavuklu Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı pirinç
  • 0.5 su bardağı tel şehriye
  • Tereyağı
  • 4 su bardağı tavuk suyu (kaynar)

Tavuk için;

  • Yarım kg tavuk göğsü
  • Tuz

Tavuklu Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuk göğsünü 1 litre sıcak suda haşlayın. Haşlanmış tavuğu farklı bir kapta didikleyin.
  2. Tereyağını tencerede eriyin. Tel şehriyeleri kahverengi olana kadar kavurun. Pirinci ekleyin 2 dakika karıştırın. Tuzu ekleyin.
  3. Kaynar tavuk suyunun 4 bardak kadarını pirincin üzerine dökün. Orta ateşte suyunu çekenlere ocakta tutun.
  4. Tavuk göğsünü dilerseniz diderek tereyağında 2 dakika çevirebilirsiniz. Dileyen karabiber ekleyebilir. Afiyet olsun.

Tavuklu Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Su Böreği Tadında Tepsi Börek
Çay-Kahve Yanı Atıştırmalıklar
Güllaç
Kayseri Yağlaması
Kremalı Sütlaç
Ispanaklı Mantarlı Fırın Patates (Videolu)
Hdabla | © 2025 |