Tavuklu Pirinç Pilavı
Tavuklu Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 1.5 su bardağı pirinç
- 0.5 su bardağı tel şehriye
- Tereyağı
- 4 su bardağı tavuk suyu (kaynar)
Tavuk için;
- Yarım kg tavuk göğsü
- Tuz
Tavuklu Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuk göğsünü 1 litre sıcak suda haşlayın. Haşlanmış tavuğu farklı bir kapta didikleyin.
- Tereyağını tencerede eriyin. Tel şehriyeleri kahverengi olana kadar kavurun. Pirinci ekleyin 2 dakika karıştırın. Tuzu ekleyin.
- Kaynar tavuk suyunun 4 bardak kadarını pirincin üzerine dökün. Orta ateşte suyunu çekenlere ocakta tutun.
- Tavuk göğsünü dilerseniz diderek tereyağında 2 dakika çevirebilirsiniz. Dileyen karabiber ekleyebilir. Afiyet olsun.
Tavuklu Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






