Haşhaşlı Cevizli Sütlü Çörek
Haşhaşlı Cevizli Sütlü Çörek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 su bardağı ılık süt
- 1 yumurtanın akı (sarısı yüzüne)
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket maya
- 6-7 su bardağı un
- Hamuru toparlamak için sıvı yağ
Haşhaşlı karışım için;
- 2 paket haşhaş (2 su bardağı haşhaş)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
Haşhaşlı Cevizli Sütlü Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce haşhaşı hazırlayalım, geniş bir kaba haşhaş ve sıvı yağı alıp güzelce karıştıralım bir kenarda dursun.
- Diğer tarafta 3 su bardağı ılık süt 1 paket maya ve şekeri koyup karıştıralım ununu ve tuzu ekleyip yumuşak bir hamur yoğuralım son basamakta hamuru toparlamak için elinizi yağa batırıp bir kaç cins daha yoğuralım.
- Üzerini örtüp 1 saat bekletelim, tezgahı biraz yağlayıp mayalanan hamuru tezgaha alalım.
- Elimizle servis tabağı büyüklüğünde açıp haşhaşin üzerine dökelim tekrar elimizle hamuru yayıp kenarlarından çekiştirip kalan haşhaşı da döküp açmaya devam edelim.
- Hazır yufkadan daha büyük açalım 4 kesime kesip kestiğimiz modülleri üst üste koyup elimizle hamuru kare biçiminde olacak biçimde açalım.
- Kare formundaki hamurdan 2 parmak evliliğinde şeritler kesip iki başından kıvırarak yağlı tepsiye dizelim.
- Üzerine ayırdığımız yumurta sarısıyla 1 yemek kaşığı yoğurda çırpıp sürelim.
- Isıtılmış fırında 180 derecede üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirelim.
- Fırından çıkınca bir bez üzerine yada tepsiye aksi çevirelim üzerini çabucak bir bezle örtelim biraz dinlendikten sonra sıcak yiyelim.
Haşhaşlı Cevizli Sütlü Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















