Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı (8+ Ay)

Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı (8+ Ay) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı yeşil mercimek
  • 1 su bardağı su ( mercimeği haşlamak için)
  • 2 yemek kaşığı bulgur
  • Yarım su bardağı içme suyu
  • Yarım su bardağı ilikli kemik suyu

Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı (8+ Ay) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle yeşil mercimeğimizi güzelce yıkayıp 1 su bardağı suda haşlayalım.
  2. Yumuşayınca ocaktan alıp suyunu süzelim.
  3. Tenceremize tereyağımızı alalım.
  4. Eriyince yıkayıp suyunu süzdüğümüz bulgur ve yeşil mercimeğimizi ekleyip 2-3 dk kavuralım.
  5. Üzerine yarım su bardağı su ve yarım su bardağı ilikli kemik suyumuzu ekleyip tenceremizin kapağını kapatalım.
  6. Piştikten sonra ocaktan alalım. Miniklere afiyet olsun 💙.

Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı (8+ Ay) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Çekirdekli Kırmızı Lahana Salatası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Dalgona Kahveli Cookie
Mantar Soslu Makarna
Avokadolu Kahvaltı Tabağı
Aşure Tarifi (Deneyen Herkes Tarifini İstedi) (Videolu)
Fırında Kıymalı Patates Püresi
Kuru Meyveli Kek
Hdabla | © 2025 |