Şeftalisi Bol Şeftalili Kek

Şeftalisi Bol Şeftalili Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanillin
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı (200 ml) sıvı yağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı toz şeker (şeftalileri bulamak için)
  • 2 çay kaşığı tarçın
  • 3 büyük yumurta (orta yahut küçükse 4)
  • 350 gram yoğurt
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1-2 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
  • 4 adet iri şeftali

Üzeri için:

  • Pudra şekeri

Şeftalisi Bol Şeftalili Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Şeftalileri dilimleyin.
  2. Şekerle tarçını karıştırın.
  3. Şeftalileri derin bir kapta bu karışıma bulayın. (şeftalilerin her yeri karışıma bulanmıyor, biraz bekledikten sonra karışım sulanıyor ve bu suyla birlikte şeftaliler karışımı daha güzel alıyor. ).
  4. Kuru gereçleri derin bir kapta güzelce karıştırın.
  5. Tepsiyi yağlayın. Bu tanım büyük fırın tepsisine uygundur.
  6. Fırını 180 derecede evvelden ısıtın.
  7. Önce yumurtayla şekeri, sonra başka ıslak gereçleri karıştırıp çırpın.
  8. Ardından kurularla birleştirin.
  9. Kuruları ekledikten sonra mikser kullanmamayı tercih edin yahut az çırpın.
  10. Hamurun yarısını yağladığınız tepsiye dökün.
  11. Üstüne bir sıra şeftalileri dizin.
  12. Hamurun kalan kısmını dökün.
  13. Bir sıra daha şeftali dizin.
  14. 180 derecede evvelce ısıtılmış fırına verin. Ben 50 dakika pişirdim.
  15. 40 dakikadan sonra kürdanla denetim ederek fırınınızın durumuna nazaran süreyi kendiniz ayarlayın.
  16. Kek soğuduktan sonra pudra şekeriyle süsleyin.

Şeftalisi Bol Şeftalili Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yoğurtlu Marul Salatası
Saten Kurabiye
İçli Köfte Mardin-Urfa
Nohutlu Buğdaylı Vegan Çorba
Tane Tane Pirinç Pilavı (Tarifini Restoranda Çalışan Kuzenimden Aldım) (Videolu)
Kuymak Mıhlama
Hdabla | © 2025 |