Nohutlu Buğdaylı Vegan Çorba

Nohutlu Buğdaylı Vegan Çorba Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 bardak haşlanmış nohut
  • 4 yemek kaşığı buğday
  • 4 yemek kaşığı mısır (tercihen)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1,5 su bardağı bitkisel süt
  • 2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı buğday nişastası
  • Tuz
  • Kuru nane
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber

Nohutlu Buğdaylı Vegan Çorba Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak buğdayımızı 15 dk haşlamaya bırakıyoruz. Nohutumuz haşlanmamışsa onu da düdüklü yardımıyla haşlıyoruz.
  2. Boş bir tencereye yağ ve unu koyup karıştırıyoruz.
  3. Unun rengi hafif sararıp göz göz kabarcık çıkardığında 1 bardak soğuk ya da sıcak farketmez bitkisel sütümüzü yavaş yavaş tencereye döküyoruz o sırada çırpıcı tel yardımıyla karıştırmaya devam ediyoruz.
  4. Karışım ağırlaşırken 1 bardak suyu da yavaş yavaş ve çırpıcıyla karıştırarak döküyoruz.
  5. Buğday nişastasını ek ediyoruz. Durmadan karıştırıyoruz.
  6. 1 bardak su daha ek ediyoruz. Karıştırmaya devam.
  7. Nohut ve buğdayı ek ediyoruz. Tercihen mısır da ek edebilirsiniz. Çorbanın daha tatlı bir tadı oluyor.
  8. Tuz ve nane hariç baharatları ekliyoruz.
  9. Daha doygun bir çorba isterseniz bu basamakta yarım bardak bitkisel süt daha ek edebilirsiniz.
  10. Çorba kaynamaya başladıktan 5 dk sonra altını kapatabilirsiniz. Üstünün sosu için bir cezveye 2 yemek kaşığı sıvı yağ ve 1’er çay kaşığı nane ve karabiberi koyuyoruz. Yaklaşık 1 dakika içinde nanenin kokusu çıkınca çorbamızın üzerine döküyoruz.
  11. Son olarak çorbayı servis edeceğimiz vakit yalnızca çabucak yenilecek olan kasedeki çorbaya tuz atıyoruz. ( bu fazla gelen çorbanın buzdolabında beklerken kesilmemesi içindir. Ayrıyeten limon da sıkarsanız çok daha lezzetli olmaktadır. ).
  12. Herkese afiyet olsun.
  • Bitkisel süt notu: soya ve yulaf sütünü tavsiye ederim daha doygun bir tat elde ediliyor. yoksa sorun değil, badem sütü de iş görür bilhassa yazın daha hafif bir çorba olarak tercih edilebilir.

Nohutlu Buğdaylı Vegan Çorba Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Ezo Gelin Çorbası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Eli Böğründe (İki Kişilik)
Biberli Ekmek
Antep Usulü Kerebiç
Fıstıklı Burma Baklava (Videolu)
En Lezzetli Kısır Tarifi
Çikolatalı Kahveli Bisküvi Pastası
Hdabla | © 2025 |

betkolik betcio betzula betgit tempobet sahabet betmoon starzbet tipobet Hostes Başkent Haber sahabet ömer betgar bahiscom bahiscom