Elmalı Kurabiye
Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı sirke
- Yarım çay bardağı nişasta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2,5 – 3 su bardağı un (kontrollü ekleyelim)
İç harcı için:
- 5–6 adet elma
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay kaşığı tarçın (isteğe nazaran fazla)
Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Elmaları rendeleyin, şekerle pişirin. Suyunu çekince tarçın ve cevizi ekleyip karıştırın.
- Hamur için sıvı materyalleri karıştırın, akabinde kuru materyalleri ekleyin. Yumuşak bir hamur elde edin.
- Hamurdan küçük bir kesim ayırın, unla ovun. Böylelikle üzeri için kırıntılar hazırlanmış olur.
- Kalan hamuru yuvarlayıp tepsiye dizin. Üzerlerine bardakla yavaşça bastırın. Yaklaşık 20 adet.
- Ortalarına elmalı harçtan koyun, üzerine hazırladığınız kırıntıları serpiştirin.
- Önceden ısıtılmış 175°c alt-üst ayarda fırında 30–35 dakika pişirin.
Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








