Balkabaklı Fit Kurabiye

Balkabaklı Fit Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 200 gr (az şekerle) haşlanmış balkabağı
  • 100 gr çekilmiş ceviz içi

Hamur için;

  • 20 gr (2 yemek kaşığı) tereyağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı karabuğday unu
  • 3 yemek kaşığı beyaz un
  • 4 yemek kaşığı (mümkünse şekerlenmiş) bal /pekmez/hurma özü hangisi varsa
  • 2 çay kaşığı tarçın
  • 2 çay kaşığı zencefil

Balkabağını haşlamak için;

  • 200 gr balkabağı
  • 4 -5 yemek kaşığı şeker (damak zevkinize nazaran ayarlayabilirsiniz)
  • 1 çubuk tarçın
  • 5 -6 adet karanfil

Balkabaklı Fit Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle iç dolgusunu hazırlamakla başlıyoruz .
  2. Damak zevkimize nazaran ben 200 gr balkabağını 4 kaşık şekerle ,tarçın ve karanfilini koyup suyunu salıp yumuşayana kadar fırında pişirdim.
  3. Ardından 100 gr cevizi blenderdan geçirip biraz irili ufaklı hale getirip kabakları ezerek cevizlerle karıştırdım.
  4. İç harcada 1 çay kaşığı tarçınla zencefil ekledim. İç harcın tadı efsane oldu muhallebi üzerine de olur denemek isteyene.
  5. Hamur için geri kalan tüm materyalleri karıştırıp biçim verilebilecek kıvama geldikten sonra 3 e böldüm hamuru.
  6. Yağlı kağıt ortasına koyup merdaneyle yassılttım, açtım.
  7. Her açtığım hamuru 3gen olacak biçimde 8e böldüm.
  8. Aralarına balkabaklı harcı koyduktan sonra elmalı kurabiye üzere sardım.
  9. Fırın tepsisine dizdim. Toplamda 24 tane çıktı.
  10. 180 derece fırında 20 -25 dk denetimli kokusu çıkıp kızarana kadar pişirdim.

Sağlıklı kurabiyenin hazır. Afiyet olsun.

Balkabaklı Fit Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Fit Unsuz Kek
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kıbrıs Tatlısı
Tospik Kurabiye
Kıymalı Karnabahar Yemeği (On Haşlama Yapmadan Çok Güzel Oluyor)
Haşhaşlı Revani
Sadece Üç Malzeme İle Tavada Çörek Tarifi
3-2-1 Poğaça
Hdabla | © 2024 |