Kapalı Burger
Kapalı Burger Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 2 kaşık sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı maya
- Aldığı kadar un
Köftesi için;
- 400 gram kıyma
- Tuz
- Karabiber
Karamelize soğan için ;
- 1 büyük uzunluk soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
Sosu için;
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 1 yemek kaşığı ketçap
- İsteğe bağlı bir çay kaşığı hardal
- Turşu
- Kaşar yahut chedar
Kapalı Burger Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle hamurumuzu yoğuruyoruz, üstünü örtüp mayalanmasını bekliyoruz.
- Uygun bir tava kıymayı ve gereken gereçleri ekleyip 10 dakika kadar yoğuruyoruz.
- Ardından kavanoz kapağına buzdolabı poşeti geçirerek köfteyi içine alarak biçim verip bir tepsiye alıp buzdolabına alıyoruz.
- Daha sonra piyaz doğradığımız soğanı bir tavaya alıp üzerine 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ ekliyoruz, 1 tatlı kaşığı toz şeker ,1 çay kaşığı tuz ekleyip kavuruyoruz ,kavrulduktan sonra 2-3 yemek kaşığı su ekleyip suyunu çektiriyoruz.
- Daha sonra köfteyi yağsız yapışmaz tavada birkaç dakika kızartıyoruz.
- Mayalanmış olan hamuru eşit bezelere ayırıyoruz akabinde hamuru ellerimizle açıp köfteyi akabinde soğanı sosunu turşuyu en son kaşarı ekleyip kapatıyoruz.
- Tepsiye alıp 10 dakika kadar bekletiyoruz ,daha sonra yumurta sarısı susam döküp 200 derece evvelce ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz afiyet olsun.
Yapacağınız büyüklüğe nazaran değişebilir lakin ben de 5 adet burger çıktı.
Kapalı Burger Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











