Fırında Pizza Mısırlı
Fırında Pizza Mısırlı Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gm un
- 40 gm maya
- 25 gm tuz
- 1 yumurta
- 100 ml su
- 200 gm kalıp kaşar
Üzeri için;
- Sucuk
- Sosis
- Mantar
- Domates
- Biber
- Mısır
- Domates salçası
Fırında Pizza Mısırlı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamur için materyalleri 100 ml suyu, 40 gm maya ,25 gm tuz ,1 yumurta bunların hepsini bir halde yuğuruyoruz ve 25 dakika dinlendiriyoruz, üstünü bez yahut strec filimle kapatıyoruz dikkat edin hamur kurumasın.
- Hamuru ve gramajı hamuru 150 gm halinde bezelere ayırıyoruz ayırdıktan sonra 15 dakika bezelere ayırdıktan sonra dinlendiriyoruz ve yuvarlak halde açıyoruz şayet pizza tavanız yoksa kenarını kıvırın benim tavam olduğu için ben kunlanmadım fakat yoksa yanmaz kağıt kunlanın.
- Üstüne domates salçası sürün,sırayla biber,sucuk,sosis,mantar muhakkak mısırı çabucak üstüne atmayın ikinci adım fırına atalım.
- Pizzamızı 15 dakika 180 derece fırında pişirelim, kenarları kızardıktan sonra mısır ve kaşarı atalım ve imaj hoş olsun diye biraz da mısır atalım ne kadar istiyorsanız atabilirsiniz .
- 180 derece fırında kaşarı eriyene kadar pişirelim.
Fırında Pizza Mısırlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











