Mercimek Köftesi

Mercimek Köftesi Tanımı İçin Malzemeler
- 275 gram kırmızı mercimek
- 310 gram ince bulgur
- 825 ml su
- 1 küçük kuru soğan
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1/4 (çeyrek) demet maydanoz
- 1/4 (çeyrek) demet yeşil soğan
- 100 ml zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Tatlı kırmızı toz biber
- Pul biber
- Sarımsak tozu
Mercimek Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kırmızı mercimekleri yıkayıp, suda ağızlarını açana kadar haşlayın. Ocaktan alın.
- Üzerine bulguru koyun, biraz karıştırın.
- Kapağını kapatın, bekletin.
- Kuru soğanları küp küp doğrayın.
- Zeytinyağında soteleyin.
- Üzerine salçaları koyup karıştırarak biraz pişirin.
- Ocağın altını kapatın.
- Baharatları ekleyip, karıştırın.
- Bulgurlu karışımın üzerine döküp, karıştırın.
- Elinizle uygunca yoğurun.
- Yeşil soğan ve maydanozu yıkayıp doğrayın. Karışıma ekleyin. Yeniden yoğurun.
- Köfte biçimini vererek bir kaseye dizin.
- Yeşil salata ve limonla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Mercimek Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
