İrmikli Krema Soslu Baklava

İrmikli Krema Soslu Baklava Tanımı İçin Malzemeler

  • Baklavalık yufka

Kreması için:

  • 1 bardak irmik
  • 2 yumurta (s)
  • 1 bardak kadar toz şeker
  • 2-2,5 yemek kaşığı yoğurt
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı krema
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

İçine:

  • Kıyılmış ceviz yahut fındık

Şerbeti için:

  • 2, 5 bardak toz şeker
  • 3 bardak su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Üzeri için:

  • 100 gram eritilmiş tereyağ

İrmikli Krema Soslu Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak şerbeti hazırlıyoruz ,kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyip 10 dakika kaynatıp altını kapatıyoruz soğumaya bırakıyoruz.
  2. Daha sonra kremasını hazırlıyoruz irmik, yumurta, tozşeker, yoğurt, krema ,sıvı yağ ,vanilya ,kabartma tozu ekleyip bir hoş karıştırıp on 15 dakika kenarda bekletiyoruz.
  3. Tezgahın üzerine üç baklava yufkası koyup üzerine kremalı sostan her yerine gelecek halde bir hoş yayıyoruz, lütfen bol bol koymayalım keserken fışkırmasın.
  4. Üzerine kıydığımız ceviz ya da fındık içine serpiştirip sıkı sıkı rolo yapıyoruz, daha sonra yaptığımız ruloları üçer parmak ikişer parmak size kalmış genişliğinde kesiyoruz.
  5. Tepsimiz dolunca üzerine erittiğimiz tereyağını kaşıkla döküyoruz.
  6. 180 derecelik fırında pişirmeye bırakıyoruz fırından çıktıktan sonra birinci sıcağa gidince üzerine şerbetimizi döküyoruz, yalnız şerbeti kaşık kaşık dökelim afiyetle yeriz, afiyet olsun.

Not:bu şerbet ölçüsü 15 yaprak için geçerli.

İrmikli Krema Soslu Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ton Balıklı Salata(isveç Diyeti)
Kolay Garnitürlü Pilav
Püre Yatağında Et Sote
Çıtır Çıtır Patates Topları
Orman Meyveli Tart Kek
Çıtır Gül Böreği
Hdabla | © 2025 |