İrmikli Krema Soslu Baklava
İrmikli Krema Soslu Baklava Tanımı İçin Malzemeler
- Baklavalık yufka
Kreması için:
- 1 bardak irmik
- 2 yumurta (s)
- 1 bardak kadar toz şeker
- 2-2,5 yemek kaşığı yoğurt
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı krema
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
İçine:
- Kıyılmış ceviz yahut fındık
Şerbeti için:
- 2, 5 bardak toz şeker
- 3 bardak su
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Üzeri için:
- 100 gram eritilmiş tereyağ
İrmikli Krema Soslu Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak şerbeti hazırlıyoruz ,kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyip 10 dakika kaynatıp altını kapatıyoruz soğumaya bırakıyoruz.
- Daha sonra kremasını hazırlıyoruz irmik, yumurta, tozşeker, yoğurt, krema ,sıvı yağ ,vanilya ,kabartma tozu ekleyip bir hoş karıştırıp on 15 dakika kenarda bekletiyoruz.
- Tezgahın üzerine üç baklava yufkası koyup üzerine kremalı sostan her yerine gelecek halde bir hoş yayıyoruz, lütfen bol bol koymayalım keserken fışkırmasın.
- Üzerine kıydığımız ceviz ya da fındık içine serpiştirip sıkı sıkı rolo yapıyoruz, daha sonra yaptığımız ruloları üçer parmak ikişer parmak size kalmış genişliğinde kesiyoruz.
- Tepsimiz dolunca üzerine erittiğimiz tereyağını kaşıkla döküyoruz.
- 180 derecelik fırında pişirmeye bırakıyoruz fırından çıktıktan sonra birinci sıcağa gidince üzerine şerbetimizi döküyoruz, yalnız şerbeti kaşık kaşık dökelim afiyetle yeriz, afiyet olsun.
Not:bu şerbet ölçüsü 15 yaprak için geçerli.
İrmikli Krema Soslu Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















