Eli Böğründe (Yanyana, Harika Kolay Tarif)

Eli Böğründe (Yanyana, Olağanüstü Kolay Tarif) Tanımı İçin Malzemeler

  • 600 gram kuşbaşı et
  • 100 gram kuyruk yağı
  • 8 adet yeşil biber
  • 3 adet kapya biber
  • 4 adet domates
  • 3 adet kuru soğan
  • 1 baş sarımsak

Terbiyesi için :

  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber

Eli Böğründe (Yanyana, Mükemmel Kolay Tarif) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Eli böğründe yemeği için birinci evvel küçük küçük kuşbaşı doğranmış eti ve kuyruk yağını karıştırma kabına koyalım.
  2. Tuzunu, yağını ve baharatları ek edip güzelce karıştıralım. Şayet etiniz çok sertse haşlayabilirsiniz.
  3. Kuyruk yağı tercih etmezseniz yerine tereyağı kullanabilirsiniz.
  4. Sebzeleri soyup yıkayalım.
  5. Soğanı, domatesi ve biberi iri iri doğrayalım.
  6. Soğan da arpacık soğan kullanabilirsiniz.
  7. Sebzelere az tuz ve yağ gezdirebilirsiniz.
  8. Güveç tepsisi yahut olağan tepsiye zerzevatları yan yana dizelimm üzerine 1/2 çay bardağı su gezdirelim.
  9. Yağlı kağıdı elimizle buruşturup yıkayalım.
  10. Tepsinin üzerine kapatalım.
  11. 250 derecede ısınmış fırında yarım saat pişirelim.
  12. Sonra üzerindeki kağıdı alıp 15 dakika kadar üzeri kızarana dek pişirelim.
  13. Yanında pide ekmek yahut pilavla servis yapalım. Eli böğründe yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun🌸💜.

Eli Böğründe (Yanyana, Şahane Kolay Tarif) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Coco Star Pasta
Karamelli Armutlu Kek
Fırında Karnabahar Kızartma
Tereyağlı Sebzeli Pirinç Pilavı
Baton Mozaik Kek
Alman Turşusu
Hdabla | © 2025 |