Tereyağlı Sebzeli Pirinç Pilavı

Tereyağlı Sebzeli Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı arpa şehriye
  • 1 adet havuç
  • Yarım çay bardağı bezelye
  • Yarım çay bardağı konserve mısır
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1.5 su bardağı sıcak su
  • Yeteri kadar tuz

Tereyağlı Sebzeli Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pirinçimizi tuzlu ılık suda bekletiyoruz 20-30 dakika ,rengi güzelce beyazlayana kadar sonra bol suyla yıkayıp süzelim.
  2. Tenceremize tereyağ ve sıvı yağ, şehriyeleri ek ediyoruz şehriyelerin rengi dönene kadar daima karıştırarak orta ateşte kavuralım.
  3. Şehriyelerimiz kavrulunca süzülmüş pirinçleri ekleyerek kavurmaya devam edelim 2-3 dakika sonra üzerine suyumuzu ek edelim.
  4. Daha sonrasında mısır, evvelce haşladığımız havuç ve bezelyeyi ek ederek karıştırıyoruz.
  5. Tuzumuzu atıp dadım yaptıktan sonra tencerenin ağzını kapatıp üzeri göz göz olana kadar açık ateşte, daha sonra kısık ateşte pişiriyoruz.
  6. Daha sonra altını kapatıp üzerine havlu kağıt ile kapatarak 15-20 dakika dinlendiriyoruz. Tereyağlı sebzeli pilavımız hazır servis yapabiliriz. Afiyet olsun.

Tereyağlı Sebzeli Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Çörek Otlu, Susamlı Tuzlu Buzluk Kurabiyesi Tarifi
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Obaruşa
Tahinli Pekmezli Kek
Meyveli Pasta (Fırınsız)
Kekstar Muffin
Tahinli Bol Kuru Yemişli Kilo Aldıran Omlet
El Açması Muska Böreği
Hdabla | © 2025 |