Tereyağlı Sebzeli Pirinç Pilavı

Tereyağlı Sebzeli Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı arpa şehriye
- 1 adet havuç
- Yarım çay bardağı bezelye
- Yarım çay bardağı konserve mısır
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1.5 su bardağı sıcak su
- Yeteri kadar tuz
Tereyağlı Sebzeli Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pirinçimizi tuzlu ılık suda bekletiyoruz 20-30 dakika ,rengi güzelce beyazlayana kadar sonra bol suyla yıkayıp süzelim.
- Tenceremize tereyağ ve sıvı yağ, şehriyeleri ek ediyoruz şehriyelerin rengi dönene kadar daima karıştırarak orta ateşte kavuralım.
- Şehriyelerimiz kavrulunca süzülmüş pirinçleri ekleyerek kavurmaya devam edelim 2-3 dakika sonra üzerine suyumuzu ek edelim.
- Daha sonrasında mısır, evvelce haşladığımız havuç ve bezelyeyi ek ederek karıştırıyoruz.
- Tuzumuzu atıp dadım yaptıktan sonra tencerenin ağzını kapatıp üzeri göz göz olana kadar açık ateşte, daha sonra kısık ateşte pişiriyoruz.
- Daha sonra altını kapatıp üzerine havlu kağıt ile kapatarak 15-20 dakika dinlendiriyoruz. Tereyağlı sebzeli pilavımız hazır servis yapabiliriz. Afiyet olsun.
Tereyağlı Sebzeli Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











