Kaşarlı El Açması

Kaşarlı El Açması Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram un (4 su bardağı)
  • 300 ml ılık süt (1,5 su bardağı)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket instant maya 10 gram (veya 15 gram yaş maya)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

İçi için:

  • Rendelenmiş kaşar ya da mozerella peyniri

Üzeri için:

  • 1 yumurta sarısı
  • 1yemek kaşığı sıvı yağ
  • Çörek otu ve susam

Kaşarlı El Açması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ilık sütün içine şeker, maya ve bir yemek kaşığı unu koyup karıştırın. 5-10 dakika bekleyerek mayanın etkin hale gelmesini sağlayın.
  2. Sonra unu ekleyin ve yoğurmaya başlayın. Ele hafif yapışan yumuşak bir hamur yoğurun.
  3. Tuz ve sıvı yağı da ekleyip hamurunuzu pürüzsüz bir hale getirin.
  4. Hamurun kabını evvel streçletip sonra pak bir bezle sarın ve ılık bir ortamda yaklaşık 1 saat kabarana kadar mayalandırın.
  5. Mayalanan hamuru tezgaha alıp yoğurmadan yalnızca toparlayın, 4 eşit modüle bölün ve bezeler haline getirin.
  6. Her bir bezeyi elinizle yavaşça açıp rendelediğiniz peynirleri ekleyip kapatın. Kapattığınız kısımları altta kalsın. Hamuru biraz daha açın ve tepsiye dizin. (isterseniz pide üzere hal de verebilirsiniz. ).
  7. Yumurta sarısını ve 1 yemek kaşığı sıvı yağı karıştırıp pidenin üzerine sürün. Susam ve çörek otu serpin.
  8. Tepside 15-20 dakika bekleterek ikinci mayalanmasını yapın.
  9. Önceden ısıtılmış 200°c fırında, fanlı ayarda 15-20 dakika kadar pişirin. Üzeri düzgünce kızarınca fırından alın. Afiyet olsun. 😋.

Kaşarlı El Açması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bisküvi Tadında Çizgili Kurabiye
Havuçlu Arpa Şehriye Pilavı
Laz Böreği
Soslu Kaburga Mısır (Videolu)
Kıyır Kurabiye
Chocolate Chip Cookie
Hdabla | © 2025 |