Fırında Soslu Somon

Fırında Soslu Somon Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram somon
  • Yarım limon
  • 1 diş sarımsak
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı kekik
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber

Sosu için:

  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı dereotu
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım limon

Fırında Soslu Somon Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle somonu karabiber, tuz, kekik, pul biber, sıvı yağ, sarımsak ve limonla marine edip yarım saat dolaba kaldırıyoruz.
  2. Somon marine olunca ısıtılmış fırında fanlı ayarda 180 derecede pişiriyoruz.
  3. Sosu için bir tavaya tereyağını alıp erittikten sonra içine unu ekleyip pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
  4. Pembeleşen unun üzerine bir diş sarımsağı rendeliyoruz.
  5. Üzerine sütü ekleyip kıvam alana kadar pişiriyoruz.
  6. Sos kaynamaya başlayınca içine dereotu ve yarım limonun suyunu ekleyip karabiberini de koyup karıştırıyoruz ve altını kapatıyoruz.
  7. Sunum tabağına aldığımız somonun üzerine sosumuzu gezdiriyoruz. Afiyet olsun.

Fırında Soslu Somon Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tembel Gelin Çorbası
Meyveli Keçiboynuzlu Yoğurt
Antep Peyniri Kızartması
Buzluk İçin Porsiyonluk Cheesecake Tarifi (Videolu)
Çilekli Baton Pasta
Kereviz Tarator Tarifi
Hdabla | © 2025 |