Fırında Soslu Somon
Fırında Soslu Somon Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram somon
- Yarım limon
- 1 diş sarımsak
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı kekik
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
Sosu için:
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı dereotu
- 1 diş sarımsak
- Yarım limon
Fırında Soslu Somon Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle somonu karabiber, tuz, kekik, pul biber, sıvı yağ, sarımsak ve limonla marine edip yarım saat dolaba kaldırıyoruz.
- Somon marine olunca ısıtılmış fırında fanlı ayarda 180 derecede pişiriyoruz.
- Sosu için bir tavaya tereyağını alıp erittikten sonra içine unu ekleyip pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
- Pembeleşen unun üzerine bir diş sarımsağı rendeliyoruz.
- Üzerine sütü ekleyip kıvam alana kadar pişiriyoruz.
- Sos kaynamaya başlayınca içine dereotu ve yarım limonun suyunu ekleyip karabiberini de koyup karıştırıyoruz ve altını kapatıyoruz.
- Sunum tabağına aldığımız somonun üzerine sosumuzu gezdiriyoruz. Afiyet olsun.
Fırında Soslu Somon Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






