Biber Soslu Tavuk Göğsü
Biber Soslu Tavuk Göğsü Tanımı İçin Malzemeler
- 2 kesim tavuk göğsü
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 2 diş sarımsak rendelenmiş
- 1 adet ortaboy kapya biber
- 1 adet yeşil biber
- 1 yemek kaşığından az salça
- 1 rer çay kaşığı tuz
- Kekik
- Pul biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- 1 su bardağı su
Biber Soslu Tavuk Göğsü Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuk etlerini enlemesine ince dilimler halinde kesip bir kabın içine alın.
- Üzerine bir iki yemek kaşığı zeytinyağ ek edin ,birer tutam tuz,karabiber ve kırmızı toz biber ek edip güzelce harmanlayın.
- Uygun bir tavaya biraz sıvı yağ ek edip tavuk etlerini önlü artlı kızartıp kenara alın.
- Aynı tavanın içine bir yemek kaşığı tereyağ ekleyin, üzerine yemeklik doğranmış soğan ve rendelenmiş sarımsakları ekleyip kavurun .
- Üzerine küçük doğranmış biberleri ekleyip kavurun, salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
- Baharatlarını ek edip karıştırın bir su bardağı suyun içine nişastayı ekleyip karıştırın ve biberlerin üzerine döküp güzelce karıştırın.
- Kaynamaya başlayınca tavuk etlerini içine yerleştirin kıvamı koyu ise biraz sıcak su ek edebilirsiniz ,kapağını kapatıp kısık ateşte 20 dakika pişirin, patates püresi eşliğinde servis edebilirsiniz afiyet şifa olsun 👌👌.
Biber Soslu Tavuk Göğsü Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















