Balon Gibi Şişen Yufka
Balon Üzere Şişen Yufka Tanımı İçin Malzemeler
- 4 su bardağı un
- 2 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
Balon Üzere Şişen Yufka Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un, tuz ve mayamızı bir kaba ekleyip karıştırıyoruz, akabinde suyumuzu azar azar ekleyip, yoğuruyoruz.
- Yoğurduğumuz hamurumuzu çabucak bezeler haline getiriyoruz. Püf noktası hamuru mayalandırmıyoruz hanımlar.
- Yoğurduğumuz hamurdan ben 13 adet küçük bezeler elde ettim siz daha fazla yahut daha azda çıkartabilirsiniz.
- Kullandığınız una nazaran ölçüde değişiklik olabilir hanımlar bilginize.
- Bezelerimizi merdane yardımı ile tek tek açıp, ocakta artlı önlü olacak halde pişiriyoruz.
- Diğer bir püf noktası ise birinci kattığımız taraf çok pişmeden çabucak çevirelim işte o vakit yufkanızın balon üzere şiştiğini göreceksiniz.
- Pişirdiğimiz yufkaları dilediğiniz formda kullanıp servis edebilirsiniz.
Şimdiden ellerinize sıhhat 🌺.
Balon Üzere Şişen Yufka Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















