Gelin Pastası
Gelin Pastası Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1’er paket kabartma tozu, vanilya
- 1 su bardağı un
Keki ıslatmak için;
- 2 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı şeker
Muhallebisi için;
- 1 su bardağı şeker
- 3 tepeleme yemek kaşığı un
- 2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 litre süt
- 1 paket krem şanti(yoksa pastacı kreması da olur)
Üzeri için;
- Hindistan cevizi
- Fındık
- Ceviz
Gelin Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumuşacık ve tadı asla baymayan nefis pasta;.
- Öncelikle muhallebilini yapıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Krem şanti hariç tüm materyalleri tencereye ekliyoruz ve kıvam alana kadar pişiriyoruz.
- Pişen muhallebiyi soğumaya bırakıyoruz ve soğuduktan sonra krem şantiye ekleyip çırpıyoruz. Dolaba dinlenmeye bırakıyoruz.
- Keki için; öncelikle yumurta ve şekeri köpük küpün olana kadar güzelce çırpıyoruz. Başka materyalleri de ekleyip karıştırdıktan sonra dikdörtgen borcama döküyoruz.
- 180 derecede ortalama 15-20 dk kadar pişiriyoruz. Kekimiz pişerken derin bir kapta şeker ve sütü, şeker eriyene kadar karıştırıyoruz. Keki fırından çıkardıktan sonra soğumasını bekliyoruz.
- Soğuyan keki kürdan yardımıyla delikler açalım. Süt karışımı dökelim ve kek büsbütün çekene kadar bekleyelim.
- Soğuyan muhallebiyi kekin üzerine dökelim eşit bir halde yayalım. Üzerine tekrar her yeri eşit olacak halde hindistan cevizi serpelim.
- Dilimledikten sonra süsleme kısmını dilediğiniz üzere yapabilirsiniz. Yumuşacık asla baymayan ve tadı damak çatlatan pastamız hazır, deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.
Gelin Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











