Tereyağlı Soslu Alabalık Kızartması
Tereyağlı Soslu Alabalık Kızartması Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet alabalık (kişi sayısına nazaran 4 kişiysen)
- 1 adet pırasa
- 4 kol maydanoz
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaçığı nane
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım limon suyu
Tereyağlı Soslu Alabalık Kızartması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce balık temizlenir kılçığı içinden alınır güzelce yıkanır.
- Pırasa maydanoz rondo ile güzelce ezilir geniş bir kaba konur üzerine pul biber, karabiber, nane konur tuzu atılır yağı, limonu sıkıp karıştırılır içine balık atılıp sosu balığa yedirilir 5 dk dinlendirilir.
- Tavayı ocağa alınıp tereyağ atılıp, eriyince balık dizilir ben iki küçük soğan attım altı üstü kızarınca servis edilir.
Tereyağlı Soslu Alabalık Kızartması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












