Havuç Topları
Havuç Topları Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet orta uzunluk havuç
- 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
- 1 çay bardağı çekilmiş fındık ve ceviz
- 2 su bardağı çekilmiş petibör bisküvi
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Bulamak için;
- Hindistan cevizi
Havuç Topları Tanımı Nasıl Yapılır?
- Havuzları rendeleyelim.
- Tereyağını tavaya alalım eriyince havuçları ek edelim.
- 5 dk kavuralım şekeri ilave edelim.
- Suyunu çekinceye kadar pişirelim.
- Suyu çekince soğumaya bırakalım.
- Soğuyunca ceviz fındık bisküvi ve tarçınıda ekleyip yoğuralım.
- Ceviz büyüklüğünde modüller koparıp hindistan cevizine bulayalım.
- Malzemeleri arttırabilirsiniz bisküviyi dikkatli ekleyin çok sert yada yumuşak olmasın dağılmadan biçim alabilecek kıvamda olsun.
Havuç Topları Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










