Fırında Patlıcan Oturtma Tarifi

Fırında Patlıcan Oturtma Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gr kıyma
  • 4 adet patlıcan (küp küp)
  • 2 domates (küp küp)
  • 1 soğan (küp küp)
  • 3 yeşil biber (küp küp)
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası

Fırında Patlıcan Oturtma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle patlıcanları küp küp doğrayıp kızgın yağda kızartın ve daha sonra kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını alması için bekletelim.
  2. Bir tava içerisine iki kaşık sıvı yağ koyup doğranmış soğan ve biberleri kavuralım daha sonra kıymayı ek edip suyunu çekene kadar kavurup doğranmış domates ve salçasını da ek edip çok az kavurun.
  3. Tuz ve baharatlarıda ek edip bir bardak sıcak su ek edip bir iki dakika kadar pişirip fırın tepsisine dizdiğimiz patlıcanların üzerine kıymalı harcı döküN.
  4. Üzerini domates ve biber ile süsleyip daha evvelce ısınmış 180 derecede domates ve biber kızarınca fırından çıkarıp biraz dinlendikten sonra pilav eşliğinde servis edelim afiyet olsun.

Fırında Patlıcan Oturtma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Limonlu Cheesecake
Fırında Lokum Gibi Patatesli Biftek Tarifi
Poğaça (Geceden Yoğur Sabah Pişir)
Lahana Turşusu
Tek Kişilik Lemon Bowl – Limonlu Kase Tatlısı
Milföylü Soğuk Baklava
Hdabla | © 2025 |