Tavuk Göğüslü Mantar Sote
Tavuk Göğüslü Mantar Sote Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket mantar
- 1 adet tavuk göğsü
- 2 adet kırmızı biber
- 2 adet yeşil biber
- 1 büyük soğan
- 1 büyük domates
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- 1 su bardağından biraz az sıvı yağ
Tavuk Göğüslü Mantar Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tavuk göğüslerini küp küp doğrayalım ve derin bir tencere içerisine alıp tavukların üstüne gelecek kadar ılık su ile suyunu çekene kadar kavuralım.
- Sonrasında öbür tavada soğanları karamelize edip doğradığımız biberlerimizi ekleyelim.
- Biberlerimizde kendini salınca üzerine doğradığımız mantar,domates ve kavurmuş olduğumuz tavuk göğsünü ekleyelim.
- Ve son olarak salça,dilediğimiz baharat ve tuzumuzu ekleyip yaklaşık 25-30 dk pişirelim. Afiyetle yiyebilirsiniz. 😇.
Tavuk Göğüslü Mantar Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











