Taze Soğanlı Yalancı Muhlama

Taze Soğanlı Yalancı Muhlama Tanımı İçin Malzemeler

  • 3-4 kol taze soğan
  • Bir tutam maydanoz(sevmiyorsanız kullanmayabilirsiniz)
  • 1 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Küçük bir kase kaşar rendesi

Taze Soğanlı Yalancı Muhlama Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavaya biraz sıvı yağ ekliyoruz.
  2. Üzerine küçük küçük doğranmış taze soğanları ekliyoruz ve soğanlar ölene kadar kavuruyoruz.
  3. Ardından mısır unu ekleyip birkaç tıp karıştıyoruz.
  4. Sonrasında sütü ekliyoruz ve kıvam alana kadar pişiriyoruz.
  5. Kıvamı ağır gelirse biraz daha süt ekleyebilirsiniz.
  6. Kıvam aldıktan sonra rendelenmiş kaşarı ekliyoruz ve kapağını kapatıp kaşarlar eriyene kadar kısık ateşte pişiriyoruz.
  7. Sos tavasında biraz sıvı yağ ve üzerine kırmızı toz biberi ekleyip kızdırıyoruz.
  8. Sonrasında eriyen kaşarların üzerine gezdiriyoruz.
  9. Sofraya alıyoruz ve sıcak sıcak ekmeğimizi bandıra bandıra yiyoruz😍 aman parmaklara dikkat😊 deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.

Taze Soğanlı Yalancı Muhlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Un Helvası
Acuka (Meze)
Kuymak (Mozarella Peynirli)
Hatay Kısırı
1 Kaşık Yağlı Sebze Kavurması
Peynirli Simit Poğaça
Hdabla | © 2025 |