Kaytaz Böreği
Kaytaz Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 2 kilo kadar un
- 2 yemek kaşığı kuru maya
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 1 silme yemek kaşığı tuz
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Su( kıvamına nazaran azar azar eklenerek yoğrulur)
Üzerine;
- 1 kilo dana kıyma(kuyruk yağlı isteğe bağlı)
- 1 adet kapya biber
- 1 adet kuru soğan
- 1 demet maydanoz
- 3 diş sarımsak
- 1 adet domates
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Karabiber
- Tuz
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Hamuru açarken;
- Sıvı yağ
Kaytaz Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle hamurumuzu güzelce yoğurup mayalanmaya bırakıyoruz.
- Hamurumuz mayalanırken kıymalı harcımızı hazırlayalım.
- Soğan, biber,domates,maydanozu ince ince doğruyoruz kıymamızın üzerine ekliyoruz, daha sonra salça, tuz ,karabiber ve sıvı yağı ekliyoruz düzgünce karıştırıyoruz.
- Mayalanan hamurun evvel gazını alıyoruz daha sonra bezelere ayırıyoruz.
- Bezeleri yeterlice dinlendirdikten sonra elimiz sıvı yağa batırıp bezeye form veriyoruz isteyen yuvarlak tabak büyüklüğünde açıp katlanabilir isteyen yuvarlak şekildede yapabilir o sizin isteğinize bağlı biçimleri verip yağlı kağıt serili fırın tepsisine diziyoruz.
- Üzerine kıymalı harcı biraz bastırarak ekliyoruz.
- Daha sonra 200 -250 ortası ısıda yaklaşık 20 -25 dk pişiriyoruz deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
Derin dondurucuda saklayıp istediğiniz vakit tüketebilirsiniz.
Kaytaz Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








