Kaytaz Böreği

Kaytaz Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kilo kadar un
  • 2 yemek kaşığı kuru maya
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 silme yemek kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Su( kıvamına nazaran azar azar eklenerek yoğrulur)

Üzerine;

  • 1 kilo dana kıyma(kuyruk yağlı isteğe bağlı)
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 demet maydanoz
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Karabiber
  • Tuz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Hamuru açarken;

  • Sıvı yağ

Kaytaz Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle hamurumuzu güzelce yoğurup mayalanmaya bırakıyoruz.
  2. Hamurumuz mayalanırken kıymalı harcımızı hazırlayalım.
  3. Soğan, biber,domates,maydanozu ince ince doğruyoruz kıymamızın üzerine ekliyoruz, daha sonra salça, tuz ,karabiber ve sıvı yağı ekliyoruz düzgünce karıştırıyoruz.
  4. Mayalanan hamurun evvel gazını alıyoruz daha sonra bezelere ayırıyoruz.
  5. Bezeleri yeterlice dinlendirdikten sonra elimiz sıvı yağa batırıp bezeye form veriyoruz isteyen yuvarlak tabak büyüklüğünde açıp katlanabilir isteyen yuvarlak şekildede yapabilir o sizin isteğinize bağlı biçimleri verip yağlı kağıt serili fırın tepsisine diziyoruz.
  6. Üzerine kıymalı harcı biraz bastırarak ekliyoruz.
  7. Daha sonra 200 -250 ortası ısıda yaklaşık 20 -25 dk pişiriyoruz deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

Derin dondurucuda saklayıp istediğiniz vakit tüketebilirsiniz.

Kaytaz Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Türlü
Şekerpare
Kuru Domatesli Maş Fasulyesi Salatası
Acılı Mantar Sote
Köstebek Pasta
Frambuazlı Sağlıklı Brownie (Buzluğa Uygun – Şekersiz – Pcos Dostu)
Hdabla | © 2025 |