Mac’n Cheese Makarna

Mac’n Cheese Makarna Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 g dirsek makarna
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı un
  • 4 su bardağı süt (ılık olursa daha yeterli kıvam alır)
  • 350g dilimli tam yağlı burger peyniri (cheddar ve kaşar peyniri karışımlı içerik olmalı)
  • Tuz
  • Karabiber
  • Üzeri için galeta unu (tercihen)

Mac’n Cheese Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Makarnamızı paketinde tanım edildiği üzere sade biçimde haşlıyoruz. Suyunu süzüp kenara alıyoruz.
  2. Ayrı bir tava içerisine tereyağını alıyoruz ve eritiyoruz.
  3. Üzerine unumuzu ekliyoruz. Kokusu çıkana kadar 1-2 dakika kavuruyoruz.
  4. Unumuzu çevirirken sütümüzü yavaş yavaş üzerine ekliyoruz. (unun topaklanmaması gerekiyor. Tekrar de topaklanırsa ben 5-10 sn kadar rondodan geçiriyorum. ).
  5. Kaynadıkça yoğunlaşması gerekiyor.
  6. Üzerine silme tatlı kaşığı tuz ve bir çay kaşığı karabiber ekliyoruz.
  7. Tavanın altını kısıyoruz ve tam yağlı eritme peynirimizi karışımımızın üzerine ekliyoruz. Eriyene kadar kısık ateşte karıştırıyoruz.
  8. Son olarak peynirli sosumuzu sıcak haliyle makarnamızın üzerine ekliyoruz. Afiyet olsun. 🤭🌸.

Mac’n Cheese Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Glutensiz Çibörek
Milfoyden Soğuk Baklava
Izgara Tadında Fırın Kanat
Tavuklu Makarna Şöleni
Kız Kıza Date Masası
Rüyalarıma Giren Limonlu Kek Tarifi
Hdabla | © 2025 |