Kışlık Menemen

Kışlık Menemen Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kg yumurta domates
  • 3,5 kg ayaş domates
  • 500 gram sivri biber
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Kışlık Menemen Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Domatesler yıkanır artı halinde çizik atılır.
  2. Tencerede kaynayan suya domatesler atılır 2-3 dakika bekletilir alınan domatesler kabukları soyulup doğranır.
  3. Biberler doğranır sıvı yağda kavur doğranmış domatesler eklenir kaynatılır kıvamı gelince kavanozlanır.
  4. Kavanozları zıt çevirmeden sarılıp kapaklar tutması sağlanır.

Kışlık Menemen Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kaşarlı Kekikli Patates Kavurma
Ek Gıda Dönemi Siyah Mercimek Yemeği
Peynir Dolgulu Kabak Ruloları
Kalburabastı
Portakallı Kurabiye
Kuşbaşı Etli Saray (Sultan) Kebabı
Hdabla | © 2025 |