Pratik Kek

Pratik Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt yahut yoğurt
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • Tercihe nazaran tarçın,elma,havuç,ceviz vs.

Pratik Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle yumurta ve şekerimizi derin bir kapta uygunca çırpalım köpürene kadar.
  2. Sonrasında başka materyalleri koyalım kabartma tozu hariç (acımsı tat verir yoksa).
  3. Kıvamını aldıktan sonra kabartma tozunu ekleyip biraz daha çırpalım.
  4. Fırınımızı evvelden ısıtalım ve kekimizi yağladığımız kalıba alıp 180 derece 35 dk pişirelim afiyet olsun 😇.

Pratik Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Et Kavurma Tarifi
Elmalı Turta
Soğanlı Sütlü Mantar Çorbası
Çocuklar İçin Şekersiz Muzlu Pankek
Yeşil Fasulye
Kabak Falafel
Hdabla | © 2025 |