Mükemmel İkili Pilav Üstü Tavuk

Mükemmel İkili Pilav Üstü Tavuk Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet bütün tavuk
  • 3 su bardağı pirinç
  • Yarım su bardağı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım çay bardağı tel şehriye
  • Tuz

Mükemmel İkili Pilav Üstü Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir bütün tavuğumuzu kesimlere ayıralım akabinde bir hoş yıkayalım.
  2. Yıkadıktan sonra tenceremize alıp suyunu çekene kadar pişsin.
  3. Suyunu çekmişse şayet pişmesine daha varsa biraz daha su ekleyip kaynatalım.
  4. Tavuğumuz kaynadıktan sonra kenara alıp tenceremize yağımızı ekleyip kızarınca tel şehriyeleri ek ediyoruz üzerine tereyağımzı ekleyip şehriyelerimizi kızartıyoruz.
  5. Şehriyelerimiz kızarmaya bırakıp öbür yandan pirinçimizi yıkıyoruz suyunu süzünce kızaran şehriyelerimizin üstüne pirinçi döküp orta kısık ateşte kavuruyoruz.
  6. Pilavımız güzelce kavurduktan sonra suyunu ek edip akabinde tuzunu koyup güzelce karıştırıp kapağını kapatıyoruz .
  7. Pilavın pişmesine yakın suyunu tam çekmemiş olsun ayırdığımız tavuk kesimlerini pilavın üstüne koyup demlemeye bırakıyoruz.
  8. Ardından sıcak sıcak servis ediyoruz şimdiden deneyen herkese afiyet olsun.

Mükemmel İkili Pilav Üstü Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Güveçte Çupra
Makarna (8+ay)
Tuzlu Susamlı Kurabiye
Fırın Pilavı (Ruz Muammar)
Cupcake
Ekmek Kızartması ( Bayat Ekmeklerinizi Değerlendirin )
Hdabla | © 2025 |