Şerbetli Kek (Süt Vs Su)

Şerbetli Kek (Süt Vs Su) Tanımı İçin Malzemeler
Kek için;
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 adet yumurta
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı su
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket şekerli vanilin
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için;
- 4 çay bardağı şeker
- 4 çay bardağı su
Şerbetli Kek (Süt Vs Su) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kek için; öncelikle şerbeti yapalım zira şerbetin soğuması lazım.
- Şekeri ve suyu eriyene kadar karıştırın daha sonra soğumaya bırakın.
- Toz şekeri ve yumurtayı çırpın.
- Sıvı yağı ve suyu ekleyip bir kere daha çırpın.
- Daha sonra şekerli vanilini ve kakaoyu ekleyin ve çırpın.
- Un ve kabartma tozunu da ekledikten sonra kıvamını alana kadar çırpalım. (unu yavaş yavaş ekleyelim. ).
- Önceden 180° derece de ısıtılmış fırına verelim.
- Daha sonra fırından keki çıkarttıktan sonra kürdan yardımıyla bakalım ve pişen kekimizi 1, 2 dk bekletelim üst ısısı çıkması lazım.
- Dilim dilim kesin daha kolay olur sizler için.
- Daha sonra ısısı çıktıktan sonra soğuyan şerbeti kekin üzerine dökelim eşit bir biçimde olması gerekli yavaş yavaş dökelim.
- Süslemesini dilediğiniz halde yapabilirsiniz.
Afiyet olsun 🌸
Şerbetli Kek (Süt Vs Su) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








