Kolay Mantarlı Biberli Ekmek Tarifi (Mayasız)

Kolay Mantarlı Biberli Ekmek Tanımı (Mayasız) İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 pk kabartma tozu
  • Tuz
  • Aldığı kadar un (kontrollü eklenecek)

Salçalı harç için:

  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 adet soğan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı su
  • Tuz
  • Nane

Üzeri için:

  • 6 adet mantar (çiğden eklenecek)
  • Susam

Kolay Mantarlı Biberli Ekmek Tanımı (Mayasız) Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle salçalı harç için soğanı yağda kavuruyoruz.
  2. Üzerine salçayı ekleyip karıştırıyoruz.
  3. Sonra başka materyallerini de ekleyip 5 dk kaynatıyoruz. Ocaktan alıyoruz.
  4. Hamur için tüm gereçleri karıştırıyoruz.
  5. Unu denetimli ekleyip nemli yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  6. Yağlı kağıtlı tepsiye hamuru yayıp üzerine salçalı harcı ve mantarları ekliyoruz.
  7. En üstüne de susam serpiyoruz.
  8. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun. :).

Kolay Mantarlı Biberli Ekmek Tanımı (Mayasız) Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Pirinç Unlu Bebek Maması
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Meyveli Muhallebi
Atom (Acı Sevenler Buraya)
Hazır Mayalı Focaccia
Pancarlı Pancake
Tavuklu Çökertme Kebabı
Baklava (6 Beze İle 60 Kat)
Hdabla | © 2025 |