Havuçlu Şehriye Pilavı
Havuçlu Şehriye Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet havuç
- 1 adet büyük domates
- 1 su bardağı arpa şehriye
- 1 fiske zerdeçal
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Su
- Tuz
- Yağ
Havuçlu Şehriye Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Havucu soyup küçük küpler halinde doğruyoruz. ( benim bebeklerim olduğu için ben çok ufak doğradım).
- Sıvı yağ ile havucu kavuruyoruz.
- Domatesi rendeliyoruz. ( ikiye bölüp rendelerseniz kabuğunu soymaya gerek kalmaz. ) Kabuksuz olmasını tercih ederiz.
- Rendelediğimiz domatesi, kavrulan havucun üzerine ekliyoruz ve domatesi de havuçla pişiriyoruz.
- Domates pişince şehriyeyi ekliyoruz. Tereyağını ekliyoruz. Bir iki sefer şehriyeyi de çevirerek pişiriyoruz.
- Zerdeçal ve tuzu ekliyoruz.
- 2 su bardağı su ekliyoruz. ( şehriyeyi 1 e 2 ölçü yapıyorum) karıştırıp kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz.
- Ben pilavı daima kısık ateşte yapıyorum.
- Suyunu çekince ocağı kapatıp, pilavı karıştırıp, kapağı kapalı demlemeye bırakıyoruz. 15 dk sonra pilav hazır.
Havuçlu Şehriye Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






