Lazanya (Gerçek İtalyan Lezzetinde)

Lazanya (Gerçek İtalyan Lezzetinde) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket lazanya yaprağı

Kıymalı harç;

  • 400-500 gram kıyma
  • 2 adet soğan
  • 2 adet havuç
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 250-300 ml domates rendesi
  • 1 su bardağı su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • Toz biber
  • Karabiber
  • Tuz

Beşamel sos;

  • 2 yemek kaşığı tereyağ (İsteğe bağlı birazda sıvı yağ ben ekliyorum)
  • 3 yemek kaşığı un (tepeleme olmasın)
  • 4-5 bardak ortası süt (kıvamı sıvı olacak unutmayalım yoğunlaştıkça süt ekleyebiliriz)
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için;

  • Parmesan yada rendelenmiş kaşar peyniri

Lazanya (Gerçek İtalyan Lezzetinde) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir tavaya sıvı yağımızı alıp kıymayı ekleyelim.
  2. Kıyma kavrulduktan sonra evvel küp küp doğradığımız soğanı daha sonra yeniden minik küp küp olacak formda doğradığımız havucu ekleyelim.
  3. Salça ve baharatlarıda ek ettikten sonra domatesi ve şekeri tavaya alıp kapağını kapatalım.
  4. En son 1 bardak sıcak suyuda ekledikten sonra 1-2 dk pişirip ocağı kapatalım hafif sulu olmalı ki lazanya yapraklarının ıslanıp pişmesini sağlasın.
  5. Beşamel sos için yağı tencereye alalım eridikten sonra unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
  6. Karıştırarak sütümüzüde ek edelim kaynadıktan sonra karabiber ve tuzunu ekleyip kapatalım.
  7. Bir fırın kabının tabanına biraz kıymalı harçtan birazda beşamelden ekleyip sırayla kat kat dizelim.
  8. En son kaşar ilavesinide yaptıktan sonra 180 derece ısıtılmış fırında pişirelim. Afiyet olsun.

Lazanya (Gerçek İtalyan Lezzetinde) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Beyaz Çikolatalı Vişneli Browni
Tavuk Suyuna Mercimek Çorbası
Fırında Kokusuz Zahmetsiz İstivrat
Soğanlı Yumurta (Soğanlama)
Puf Puf Kabaran Poğaça
Lezzetli Kuymak
Hdabla | © 2025 |