Karnabaharlı Makarna

Karnabaharlı Makarna Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım paket makarna
  • Yarım haşlanmış karnabahar
  • 250 ml süt
  • 100 ml haşlanmış makarna suyu
  • 1 diş iri sarımsak
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon

Karnabaharlı Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle makarnayı uygun tavaya alalım biraz tuz ve bir damla sıvı yağ ek edip haşlayalım.
  2. Yarım su bardağı suyundan ayıralım.
  3. Makarnayı haşlarken karnabaharın çiçeklerini ayıralım bol sudan geçirelim.
  4. Uygun bir tavaya gereğince su ek edelım ve karnabahar yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakalım.
  5. Suyunu süzgeçten gecirelim.
  6. Karnabaharı derin bir kaba ek edelim sütü, makarna suyunu baharatları, sarımsağı ek edelim ve el blenderden geçirelim.
  7. Uygun bir tavaya karnabahar kremayı ek edelim biraz tekrar pişmeye bırakalım makarnayı ek edelim ve karıştıralım.
  8. Sıcak servis yapalım. Afiyet olsun.

Karnabaharlı Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Waffle
Sürpriz Kurabiye
Sebzeli Tavuk Çorbası (Şifa Deposu)
Diyarbakır Usulü Kavurmalı Yumurta
Mozaik Pasta
Sütlü Kabak Çorbası
Hdabla | © 2025 |