Puf Puf Poğaça

Puf Puf Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 2 yumurta akı
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı yağ
  • 1 paket instat maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 5-6 su bardağı un

İç harı için;

  • 5 orta uzunluk patates
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tutam maydanoz
  • Tuz
  • Yağ

Süslemek için;

  • 2 yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörek otu

Puf Puf Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Uygun bir kaba yumurta akı, süt, ılık su, yağ, şeker, tuz ve mayayı karıştırıyoruz.
  2. Üzerine unu ek edip, hamur elimizi bırakana kadar yoğuruyoruz. Hamur elimizi bırakınca üzerini streçle kapatıp uygun bir bezle sarıp 1.5 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
  3. Hamur mayalanırken bizde iç harcını hazırlayalım. Patatesleri evvelce haşlayıp eziyoruz. Ve baharat ve yağını tuzu ek edip karıştırıyoruz.
  4. Mayalanan hamurunuzu yoğurma kabından pak bir masa üzerine alıp isteğinize nazaran bezelere bölüyoruz. Benim 20 tane bezem çıktı.
  5. Bezeleri ufak ufak açıp iç harcımızı koyup kapatıyoruz. Hamurumuz bitene kadar tıpkı sürece devam ediyoruz.
  6. Poğaçaları yağlı tepsiye yahut yağlı kağıt serilmiş tepsiye döşüyoruz.
  7. Ayırdığınız yumurta sarısını çırpıp poğaçaların üzerine sürüp isteğe nazaran susam yahut çörek otuyla süslüyoruz.
  8. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında pişiyoruz.
  9. Piştikten sonra birinci sıcaklığı çıkınca servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Puf Puf Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İçli Köfte
Limonlu Haşhaşlı Pamuk Kek
Tavuklu Patates Ruloları
Kilis Tava
Sütlaç (Nişastasız)
Fırında Sufle
Hdabla | © 2025 |