Puf Puf Poğaça
Puf Puf Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 2 yumurta akı
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı yağ
- 1 paket instat maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 5-6 su bardağı un
İç harı için;
- 5 orta uzunluk patates
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 tutam maydanoz
- Tuz
- Yağ
Süslemek için;
- 2 yumurta sarısı
- Susam
- Çörek otu
Puf Puf Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Uygun bir kaba yumurta akı, süt, ılık su, yağ, şeker, tuz ve mayayı karıştırıyoruz.
- Üzerine unu ek edip, hamur elimizi bırakana kadar yoğuruyoruz. Hamur elimizi bırakınca üzerini streçle kapatıp uygun bir bezle sarıp 1.5 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
- Hamur mayalanırken bizde iç harcını hazırlayalım. Patatesleri evvelce haşlayıp eziyoruz. Ve baharat ve yağını tuzu ek edip karıştırıyoruz.
- Mayalanan hamurunuzu yoğurma kabından pak bir masa üzerine alıp isteğinize nazaran bezelere bölüyoruz. Benim 20 tane bezem çıktı.
- Bezeleri ufak ufak açıp iç harcımızı koyup kapatıyoruz. Hamurumuz bitene kadar tıpkı sürece devam ediyoruz.
- Poğaçaları yağlı tepsiye yahut yağlı kağıt serilmiş tepsiye döşüyoruz.
- Ayırdığınız yumurta sarısını çırpıp poğaçaların üzerine sürüp isteğe nazaran susam yahut çörek otuyla süslüyoruz.
- Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında pişiyoruz.
- Piştikten sonra birinci sıcaklığı çıkınca servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Puf Puf Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











