Kilis Tava

Kilis Tava Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilo kıyma
- 2 orta uzunluk soğan
- 8-9 diş sarımsak
- 3 adet büyük uzunluk yeşil biber
- 2 adet kırmızı biber
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı pul biber
- 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
Üzeri için;
- 3 adet domates
- 3 adet biber
Kilis Tava Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğanı, sarımsağı robottan geçirip suyunu sıkalım, başka bir kaba alalım.
- Daha sonra kırmızı biber ve yeşil biberi de robottan geçirip kaba alalım kıyma ve robottan geçirdiğimiz öbür gereçleri birleştirelim.
- Baharatlarını da ekleyip karıştıralım sıvı yağ ve suyu da ekleyelim hamur kıvamına gelene kadar yoğuralım.
- Mümkünse bir gün evvelden yapıp dinlendirin yahut 3-4 saat harcımızı buzdolabında dinlendirelim.
- Tepsiye koyduğumuz harcı dilimlere ayırıp her dilimin üzerine domates ve biber ekleyelim.
- Önceden ısınmış fırında 180 derece de denetimli biçimde 40-45 dakika kadar pişirelim suyunu çekmene kadar. Afiyet olsun🌸
Kilis Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



