Tavuklu Patates Ruloları

Tavuklu Patates Ruloları Tanımı İçin Malzemeler
- 4-5 adet orta uzunluk patates
- 3 adet yumurta
- 100 gram kaşar
- 1 tutam maydanoz
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
İç harcı için;
- Yarım tavuk göğüs eti
- 1 adet küçük soğan
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kapya biber
- 2 adet domates (rendelenmiş)
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
Sos için;
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 adet domates (rendelenmiş)
- Tuz
- Karabiber
- 1 su bardağı su
Üzeri için;
- 50 gram rendelenmiş kaşar
Tavuklu Patates Ruloları Tanımı Nasıl Yapılır?
- Rendelenmiş ve suyu sıkılmış patatesler yumurta, kaşar, maydanoz ve baharatlarla karıştırılıp yağlı kağıt serili tepsiye dizilir 200° fırında üzeri kızarana dek pişirilir.
- İç harç için; sırasıyla sıvı yağda tavuk eti, soğan, biberler, domates ve baharatlar sotelenir.
- Sos için; yağda salça kavrulur domates ve baharatlar eklenip biraz daha kavrulup su ek edilir bir iki taşım kaynatılıp hazır edilir.
- Patates yağlı kağıttan ayrılıp istenilen boyutlarda kesilir uçlarına harç konup sarılır. Sosu üzerine gezdirilip kaşar rendesi serpiştirilir.
- 190° fırında kaşar eriyene dek pişirilir. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun💐
Tavuklu Patates Ruloları Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












