Tavuklu Patates Ruloları

Tavuklu Patates Ruloları Tanımı İçin Malzemeler

  • 4-5 adet orta uzunluk patates
  • 3 adet yumurta
  • 100 gram kaşar
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

İç harcı için;

  • Yarım tavuk göğüs eti
  • 1 adet küçük soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet domates (rendelenmiş)
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber

Sos için;

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 adet domates (rendelenmiş)
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 su bardağı su

Üzeri için;

  • 50 gram rendelenmiş kaşar

Tavuklu Patates Ruloları Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Rendelenmiş ve suyu sıkılmış patatesler yumurta, kaşar, maydanoz ve baharatlarla karıştırılıp yağlı kağıt serili tepsiye dizilir 200° fırında üzeri kızarana dek pişirilir.
  2. İç harç için; sırasıyla sıvı yağda tavuk eti, soğan, biberler, domates ve baharatlar sotelenir.
  3. Sos için; yağda salça kavrulur domates ve baharatlar eklenip biraz daha kavrulup su ek edilir bir iki taşım kaynatılıp hazır edilir.
  4. Patates yağlı kağıttan ayrılıp istenilen boyutlarda kesilir uçlarına harç konup sarılır. Sosu üzerine gezdirilip kaşar rendesi serpiştirilir.
  5. 190° fırında kaşar eriyene dek pişirilir. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun💐

Tavuklu Patates Ruloları Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Gelin Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Rulo Börek
Efsane Kayseri Yağlaması-Kat Kat Ve Nefis Lezzet!
Fırında Türlü
Soslu Kaburga Mısır (Videolu)
Bulut Kek
Zeytinyağlı Taze Bezelye
Hdabla | © 2025 |