Elmalı Ve Tarçınlı Kek (Yağmurlu Hava Keki)

Elmalı Ve Tarçınlı Kek (Yağmurlu Hava Keki) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı toz tarçın
  • 3 çay bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 adet orta uzunluk elma

Üzeri için;

  • 1 tatlı kaşığı pudra şekeri
  • Yarım çay kaşığı toz tarçın

Elmalı Ve Tarçınlı Kek (Yağmurlu Hava Keki) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Çırpma kabına yumurta, toz şeker ve vanilyayı alıp güzelce çırpalım.
  2. Süt, sıvı yağ ve tarçını ekleyip tekrar çırpalım.
  3. Son olarak un ile kabartma tozunu da ekleyelim ve son defa çırpalım.
  4. Küçük uzunluk borcama yağlı kağıt serelim.
  5. Kek harcını yağlı kağıt serdiğimiz borcama dökelim.
  6. Elmanın kabuklarını soyalım ve dilimleyip harcın üzerine dizelim.
  7. 200° fırında pişirelim. Fırının evvel alt ayarını açalım. Kek uygunca kabardıktan sonra alt üst ayarda pişirmeye devam edelim.
  8. Kek pişince soğumaya bırakalım.
  9. Kek soğuduktan sonra pudra şekeri ile tarçını karıştırıp eleme sistemiyle kekin üzerine serpelim. Bu adım isteğe bağlıdır.

Elmalı Ve Tarçınlı Kek (Yağmurlu Hava Keki) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Limonlu Muhallebi
Mercimek Köftesi
Patates Topları
Erzurum Yöresine Ait Tatar Böreği
Ocakta Çikolata Soslu Kakaolu Kek
Ekşi Tatlı Fasülye Mezesi
Hdabla | © 2025 |