Biberli Ekmek Poğaça

Biberli Ekmek Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket kuru maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5.5 su bardağı un (kontrollü ekliyelim yumuşak hamur olucak)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ

Üzeri için;

  • 2 tane kapya biber rondodan çekelim
  • 2 adet küçük soğan rondodan çekelim
  • 3 yemek kaşığı biber salçası
  • Göz kararı beyaz peynir (lor yahut krem peynirde olabilir)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çimdik tuz
  • 1 çimdik nane
  • 1 çimdik karabiber
  • 1 çimdik pulbiber
  • 1 yemek kaşığı çörek otu
  • 2 yemek kaşığı susam

Biberli Ekmek Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak hamuru hazırlayalım. Bir kaba süt, su, sıvı yağ, maya ve toz şeker alıp karıştırın.
  2. Daha sonra un ve tuz ekleyip yoğurun ve hamuru dinlenmeye bırakalım.
  3. Sosu için bütün materyalleri karıştırın daha sonradan hamurdan istediğiniz büyüklükte bezeler yapın.
  4. Yağlı kağıt serdigimiz fırın tepsisine bezeleri yerleştirelim daha sonra elimizle bezeleri bastıralım düzlüyelim biraz üzerine sosu yedirelim.
  5. İsteğe baglı üzerine kaşar koyabilirsiniz ancak büsbütün isteğe bağlı 180 derece fırında 30-35 dakika denetimli pişirelim.

Biberli Ekmek Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Etli Patlıcan (Fırında)
Balon Gibi Kabaran Patlıcanlı Börek
Glutensiz Fit Pratik Doyurucu Kahvaltı
Çikolatalı Poğaça
Ebruli Kek
Kıbrıs Tatlısı
Hdabla | © 2025 |