Kahvaltılık-kısırlık Pratik Sos

Kahvaltılık-kısırlık Pratik Sos Tanımı İçin Malzemeler

  • 7 tane büyük uzunluk domates
  • 1 avuç dolusu kıl biber ben acı kullandım yaklaşık 15-20tane
  • Yarım çay bardağı elma sirkesi
  • 1 çay bardağından bir parmak eksik zeytinyağı
  • Tuz

Kavanoz ve kapak (ben 37cl kullandım)

Kahvaltılık-kısırlık Pratik Sos Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Domates ve biberleri güzelce yıkıyoruz. Yıkama suyumuzu atmayıp bitkilerimizi suluyoruz.
  2. Bir baş sarımsak soyuyoruz. Bir çay bardağına belirttiğimiz ölçüde sirkeyi ve diğer bir çay bardağına belirttiğimiz ölçüde zeytinyağını koyuyoruz.
  3. Tüm materyallerin hazırlık ameleliği bittikten sonra domateslerimizi soyup, dilimleyerek, biberlerimizi keserek operasyonumuza başlıyoruz.
  4. Uygun bir tencereye kabuğunu soyup kestiğimiz ya da blenderdan geçirdiğimiz domateslerimizi ekliyoruz. Kabuğu soyup blenderdan geçirmek daha pratik.
  5. Domatesler kaynarken biberlerimizi bitirmediğimiz için biberlerimizi kesmeye devam ediyoruz.
  6. Soyduğumuz sarımsaklarımızı sarımsaklasak da mı saklasak demiyoruz güzelce ezip bir kabının içerisine alıyoruz.
  7. Domateslerimizi fokurdadıktan sonra biberlerimizi ekliyoruz. Biberlerimizi de güzelce pişmesini bekliyoruz.
  8. Son olarak sarımsağımızı ekleyip 5-10 dakika sonra sirkemizi ,zeytinyağımızı ve tuzumuzu ekliyoruz. Tekrar pişirmeye devam ediyoruz.
  9. Bu pişme etabında konutumuzda kavanoz yoksa eşimizi ya da çocuğumuzu kavanoz almaya gönderiyoruz.
  10. Kavanozlar gelince süratlice yıkayıp kaynar suda bekletiyoruz. Hem kapaklarını hem de kavanozlarımızı kaynar suda bekletiyoruz.
  11. Bunun sebebi kavanozun sıcak koyacağımız sosumuzdan etkilenmemesi, kapağımızın da hava almasının önlenmesi için.
  12. Artık kâfi pisti oldu diyorsanız sularını boşaltıp kuruladığımız kavanozlarımıza sıcak haldeki sosumuzu ellerimiz yanmayacak biçimde bir bez yahut eldiven yardımıyla kavanozu tutarak kavanozlarımıza koyuyoruz.
  13. Eğer sakarlık yapıp kavanoz dışına sızarsa kesinlikle kuru bir bez yardımıyla kavanozun ağzını silip sıkıca kapağını kapatıyoruz.
  14. Kapağını kapattığımız kavanozları zıt çevirerek güya bebeği kundak yaparcasına kavanozlarımızı nazikçe kundağa sarıyoruz.
  15. Soğuduktan sonra ister buzdolabında isterseniz güneş almayan kuru bir yerde saklayabilirsiniz.
  16. Kapağı açıldıktan sonra kesinlikle buzdolabında saklayınız. Umarım beğenirsiniz ben de birinci defa deneyeceğim😊 Bu gereçler ile 3 kavanoz (37cl) sos çıktı.

Kahvaltılık-kısırlık Pratik Sos Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Frambuazlı Cheesecake
Mantı Salatası
Tavuk Tantuni ( Ev Yapımı)
Tencerede İzmir Köfte Tarifi
Hindi Sote (Soya Soslu)
Şipşak Çabuk Pizza
Hdabla | © 2025 |