Borcamda Yaş Pasta
Borcamda Yaş Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Keki için:
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1,5 su bardağı un
Keki ıslatmak için:
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı şeker (isteğe bağlı)
Kreması için:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket vanilin
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için:
- 1 paket krem şanti (1 su bardağı soğuk süt ile hazırlanacak)
- Arzuya nazaran kakao, çikolata rendesi, hindistan cevizi
Borcamda Yaş Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpın.
- Süt, sıvı yağ, kakao, un, kabartma tozu ve vanilini ekleyin.
- Karıştırıp yağlanmış borcam’a dökün.
- Önceden ısıtılmış 170°c fırında 30-35 dakika pişirin.
- Fırından çıkan kek hafif ılıyınca 2 su bardağı sütü üzerine gezdirin.
- Kremayı hazırlayın: süt, şeker, un, nişasta ve yumurta sarısını tencereye alın.
- Karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
- Ocaktan alıp tereyağı ve vanilini ekleyin.
- Ilınınca kekin üzerine dökün, spatula ile düzeltin.
- Krem şantiyi 1 su bardağı soğuk sütle çırpın. Kremanın üzerine yayın.
- Üzerine kakao eleyin ya da çikolata rendesi serpin.
- Pastayı en az 3-4 saat buzdolabında bekletin (bir gece beklerse çok daha lezzetli olur).
Borcamda Yaş Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






