Orman Meyveli Cheesecake
Orman Meyveli Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler
- 3 kutu labne her kutu (180 gr)
- 3 adet orta uzunluk yumurta
- 1 yemek kaşığı tepeleme nişasta
- 1 su bardağı tozşeker
- 1 paket krema
- 1 paket vanilya
- 1 limon rendesi ve suyu
Alt tabanı için;
- 2 paket burçak bisküvi
- 100 gram tereyağı
- İsteğe bağlı yarım çay bardağı antep fıstığı
Üzeri için ;
- 1 paket dondurulmuş orman meyvesi
- 3 yemek kaşığı toz şeker ( damak tadında nazaran 2 kaşık ekleyebilirsiniz)
- 3 kaşık su
Ayrı bir kasede ;
- Yarım çay bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tepeleme nişasta
Orman Meyveli Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle alt tabanı için bisküvileri rondodan geçiriyoruz,erittiğimiz tereyağını ekleyip uygunca karıştırıyoruz .
- Yağlı kağıt serili kelepçeli kalıbın içine yerleştirip bardak yardımı ile uygunca basıyoruz ,kalıbın etrafını alüminyum folyo ile sarıyoruz.
- Kreması için gereken bütün materyalleri uygun bir kaba alıp mikser yardımı ile 1-2 dakika çırpıyoruz.
- Fırına 180 dereceye ayarlayıp bir tepsiye su yerleştirip fırının alt tabanına ekliyoruz cheesecake’in çatlamaması için).
- Cheesecakeyi fırına veriyoruz yaklaşık 45-50 dakika kadar pişiyor fakat fırından fırına değişebilir orta ara denetim edelim.
- Sosu için bir poşet dondurulmuş orman meyvesine uygun bir tavaya alıyoruz, üzerine 3 yemek kaşığı şeker ekleyip 10 dakika kadar pişiriyoruz, bir kasede nişasta ve suyu açıp sosun üzerine ekliyoruz bir iki dakika kaynatıp altını kapatıyoruz.
- Fırından aldığımız cheesecake 10 dakika dinlendirip sosunu ekleyip buzdolabına alıyoruz 6-8 dillendirelim afiyet olsun.
Orman Meyveli Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















