Susamlı Kurabiye
Susamlı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 100 gram tereyağı
- 1 adet yumurta (sarısını içine beyazını üzerine ayırıyoruz )
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı sirke (üzüm elma farketmez)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1.5 su bardağı un
Dışı için;
- Kavrulmuş susam
- 1 yumurta beyazı
Susamlı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un hariç tüm materyalleri karıştıralım ,en son unu ek edip karıştıralım.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp elimizle yuvarlayalım.
- Uzun olanlar için ise hamuru buzdolabı poşetini ortadan ikiye katlayıp kat olan kısma hamuru yerleştirip bastırarak yuvarlayalım çok bastırmadan hafif bir biçimde.
- Önce yumurta sarısına daha sonra susama bulayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.
- Üzerine bıçakla çizikler atalım. Tabi istediğiniz üzere biçim verebilirsiniz o farklı bahis.
- Önceden 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim deneyecek olanlara afiyet olsun şimdiden 🥰.
Susamlı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















