Gaziantep Usulü Taze Kuyruk Yağılı Dolma (Yaş Dolma)
Gaziantep Yöntemi Taze Kuyruk Yağılı Dolma (Yaş Dolma) Tanımı İçin Malzemeler
- 10 tane patlıcan
- 5 tane biber
- 4 tane domates
İç harcı için;
- 1.5 su bardağı su bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı bulgur
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı limon tuzu
- 1 tane domates
- 150 gram kuyruk yağı
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 1 tane soğan
- 6 diş sarımsak
- Dolma taşını geçecek su
Gaziantep Adabı Taze Kuyruk Yağılı Dolma (Yaş Dolma) Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak patlıcanların uçlarını biraz kesip içlerini çıkaralım ,daha sonra biberlerin içlerini çıkaralım ,domatesleri baş kısmından delik açıp içini oyalım, oyduğumuz domatesin içini harcın içine koyalım.
- Daha sonra pirinçi yıkayıp bir kaba koyalım ve 3 yemek kaşığı bulgur ekleyelim.
- Daha sonra kuyruğu, salçayı ,tuzu, limon tuzunu, sarımsakları, soğanları da doğrayıp içine ekleyelim.
- Daha sonra zeytinyağını da ekleyip karıştıralım.
- İçlerini doldurup kısık ateşte suyunu da dolma taşını geçecek biçimde ayarlıyoruz birebir biçimde suyuna biraz tuz ile limon tuzunu ekleyip dolmaların üzerine dökelim. 40 dakika pişirelim.
Gaziantep Yordamı Taze Kuyruk Yağılı Dolma (Yaş Dolma) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














