Yumuş Yumuş Sandviç Ekmeği

Yumuş Yumuş Sandviç Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su (ılık)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket maya
  • Aldığı kadar un

Arasına;

  • 50 gr margarin

Üzerine;

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Yumuş Yumuş Sandviç Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamurumuzu güzelce ele yapışmayacak lakin yumuşak bir kıvamda yoğuralım. En az 15-20 dakika kadar mayalandıralım.
  2. Mayalanan hamurumuzdan bezeler kopartıp yuvarlayalım. Bu bezeleri de üzerine bez örterek 15 dakika dinlendirelim.
  3. Dinlenip mayalanan hamurumuzu avuç içi büyüklüğünde açıp ortasına yumuşamış margarinimizden koyalım ve saralım ( fotoğraflara bakabilirsiniz yardımcı olacaktır).
  4. Bu formda hazırladığımız sandviç ekmeklerimizi tekrar üzerini örtüp 15 dakika tepsi mayası gelmesini bekleyelim.
  5. Tepsi mayası gelen ekmeklerimizin üzerine yoğurt ve sıvı yağ karışımı sürüp 200 derece ısıtılmış fırında güzelce pişirelim.

Afiyet olsun.

Yumuş Yumuş Sandviç Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Terbiyeli Ekşili Sulu Köfte
Fındıklı Tatlı
Kuzu Kulağı Salatası
Çalı Fasülyesi
Kadayıflı Muhallebi
Rus Salatası
Hdabla | © 2025 |