Yumuş Yumuş Sandviç Ekmeği
Yumuş Yumuş Sandviç Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı su (ılık)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket maya
- Aldığı kadar un
Arasına;
- 50 gr margarin
Üzerine;
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Yumuş Yumuş Sandviç Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamurumuzu güzelce ele yapışmayacak lakin yumuşak bir kıvamda yoğuralım. En az 15-20 dakika kadar mayalandıralım.
- Mayalanan hamurumuzdan bezeler kopartıp yuvarlayalım. Bu bezeleri de üzerine bez örterek 15 dakika dinlendirelim.
- Dinlenip mayalanan hamurumuzu avuç içi büyüklüğünde açıp ortasına yumuşamış margarinimizden koyalım ve saralım ( fotoğraflara bakabilirsiniz yardımcı olacaktır).
- Bu formda hazırladığımız sandviç ekmeklerimizi tekrar üzerini örtüp 15 dakika tepsi mayası gelmesini bekleyelim.
- Tepsi mayası gelen ekmeklerimizin üzerine yoğurt ve sıvı yağ karışımı sürüp 200 derece ısıtılmış fırında güzelce pişirelim.
Afiyet olsun.
Yumuş Yumuş Sandviç Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















