Fındıklı Tatlı

Fındıklı Tatlı Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı vanilya özü
  • 5-6 damla limon suyu
  • 1 tane limon kabugu rendesi
  • 165 ml sıvıyağ
  • 100 gram yoğurt
  • 100 gram kırık fındık
  • 120 gram hindistan cevizi
  • 345 gram un(sinangil marka kullandım)
  • 65 gram hindinstan cevizi unu

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı su
  • 415 gram toz şeker
  • 3-4 damla limon suyu

Fındıklı Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce şerbeti hazırlıyoruz. Şeker ve su tencereye alınır ocaktan almaya yakın limon suyu eklenir ve soğumaya bırakılır.
  2. Hamur için tüm materyal karıştırılır ve yoğurulur. 45 gram da yuvarlaklar hazırlanır (24 adet çıktı)
  3. İstenirse irmiğe bulanıp, tepsiye dizilir, ben yarısını irmiğe buladım yarısı bulamadan direk yuvarlayıp tepsiye dizdim.
  4. Önceden ısınmış 180 derece fırında kızarana dek denetimli formda pişirilir.
  5. Şerbet soğuk olacak fırından çıkarınca 2 dk dinlendirip çabucak şerbetini döküyoruz. Şerbetini çektikten sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Fındıklı Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Beyti Kebabı (En Basitinden/Yalancı)
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yılbaşı Pastası
Günlük Diyet Kahvaltım
Mini Cheesecake
Cookie
Ayranlı Tereyağlı Kek (Videolu)
Kuymak Karadeniz Usulü
Hdabla | © 2025 |