Dondurma Kurabiye
Dondurma Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 200 gram oda ısısında tereyağı yahut margarin
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 3 buçuk su bardağı un ( denetimli unun kalitesine ve markasına nazaran değişir)
- 1 çay bardağı damla çikolata (ben yarım bardak koydum)
Üzeri için ;
- Pudra şekeri
Süslemek için;
- Antep fıstığı
Dondurma Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak yoğurma kabınızın içine oda ısısındaki margarini, sıvı yağını ve yumurtayı ve pudra şekerini koyup çırpınız.
- Sonra öbür gereçleri ekleyip ele yapışmayan çok yumuşak bir hamur yoğurunuz en son damla çikolatayı ekleyiniz.
- Daha sonra fırın tepsisine yağılı kağıt seriniz ve dondurma kaşığıyla kaşık kaşık alıp tepsiye diziniz.
- Dondurma kaşığınız küçük olursa daha âlâ olur.
- Hepsine tıpkı süreci yaptıktan sonra evvelce ısıtılmış 180 derecelik fırında 16 -18 dakika kadar pişiriniz.
- Fırından çıkan kurabiyeler sovuduktan sonra putra şekeri serpiniz ve dilediği üzere süsleyiniz.
Not :pişirme müddeti fırından fırına değişir. Daha detaylı ve görüntülü tarifler için ınstagram sayfama beklerim.
Dondurma Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















