Domates Soslu Demleme Makarna
Domates Soslu Demleme Makarna Tanımı İçin Malzemeler
- 300 gram makarna
- 1-2 orta uzunluk soğan
- 2 diş sarımsak
- 3 adet domates
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 500 ml sıcak su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz biber (acı yahut tatlı – isteye bağlı)
- 1 fiske karabiber
Domates Soslu Demleme Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğanları ince doğrayıp, zeytinyağında kavuruyoruz.
- Ezilmiş sarımsakları, domates salçasını, isteye nazaran soyulmuş yada soyulmamış domatesleri (sonuçta blender’dan geçireceğiz, fakat ben soydum) ekleyip kavuruyoruz.
- Suyunu, baharatları ekleyip, 15 dk kadar pişiriyoruz.
- Daha sonra sosu blender’dan geçiriyoruz.
- Şimdi makarnaları ek ediyoruz.
- Kaynayınca orta ateşe alıp (9 dan 4 yahut 5) makarnalar istediğimiz yumuşaklığı alana kadar pişiriyoruz.
- Parmesan peyniri ile servis edilebilirsiniz.
!! Not: son olarak bir taşım kapaksız, yüksek ateşte kaynatın, böylece sos makarna ile birleşecektir !!.
Domates Soslu Demleme Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














