Hamburger Ekmeği

Hamburger Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket instant maya
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı ılık süt
  • 3,5 su bardağı un (un çeşidine nazaran değişiklik gösterebilir)

Hamburger Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Mutfak şefinde ya da elde yoğurabiliriz.
  2. Önce unu ve başka tüm materyalleri karıştırıp yoğuralım.
  3. Üzerini streç sinema ile sarıp 25 dakika kadar mayalanmasını bekleyelim.
  4. Tezgaha biraz un atıp hamuru üzerine koyalım.
  5. 8 eşit kesime bölüp elimizle beze haline getirelim.
  6. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye bezeleri dizelim.
  7. 10-15 dakika üzerini kapatıp tepside mayalandıralım.
  8. Kabaran ekmeklerimizin üzerine fırça ile su sürelim.
  9. Susam ya da çörek otu üzerine ekleyebiliriz.
  10. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25 dk kadar pişirelim.Afiyet olsun:))).

Hamburger Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Bezelye Yemeği
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Havuçlu Yumurta
İçli Köfte Tarifi
Tam Kıvamında Sütlaç Tarifi
Fırın Sütlaç
Mercimekli Yenidünya Yemeği
Çok Lezzetli Çok Pratik Pizza Tarifi
Hdabla | © 2025 |