Pryanik Kurabiye (Rus Kurabiyesi)

Pryanik Kurabiye (Rus Kurabiyesi) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta sarısı ( akı dışına kullanılacak)
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı sıcak süt
  • 2,5-3 su bardağı un (1 bardağını birinci olarak şeker ve süt ile karıştırıyorum)
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1,5 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çimdik tuz
  • 1 çimdik karbonat
  • 1 silme çay kaşığı tarçın
  • 1 silme çay kaşığı toz zencefil

Glazür için:

  • 1 yumurta akı
  • 1 su bardağı pudra şekeri ( kıvamı sürülebilir akmayan kıvamda olacak az gelirse daha fazla pudra şekeri ekleyebilirsiniz)
  • 3-4 damla limon suyu

Pryanik Kurabiye (Rus Kurabiyesi) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Karıştırma kabına el yakmayacak kadar ısıtılmış sıcak sütü ve 1 su bardağı unu alıp tel çırpıcı ile yeterlice karıştırın, 5 dakika kadar bekletin.
  2. Sıvı yağ, şeker, yumurta sarısı, kakao, vanilya, kabartma tozu, tuz, karbonat, tarçın, toz zencefil ve unu ek edip karıştırın yumuşak ele hafif yapışan bir hamur olacak, fazla un eklemeyin tezgahı biraz unlayıp hamuru tezgaha alın.
  3. Hamuru unlayın ve 2 santim kalınlığında açın.
  4. Çay bardağı ile yuvarlak kesin yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.
  5. 175 derecelik fırında kabarıp içi pişene kadar pişirin.
  6. Kürdanla test edebilirsiniz.
  7. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
  8. Bu ortada glarüz için bir kaseye yumurta akı, pudra şekeri ve limon suyunu alın yeterlice beyazlaşana kadar karıştırın.
  9. Pudra şekeri az gelirse ekleyebilirsiniz.
  10. Glarüzü soğuyan kurabiyelere bulayıp tekrar yağlı kağıt serili fırın tepsisine alin ve 100°c de yaklaşık 1 saat kadar kuruyuncaya kadar fırında pişirin, dış kısmı büsbütün kuruyan kurabiyeleri servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun 🙂

Not : glazürü kurabiyelere rahat bulamak için eldiven kullabilirsiniz, üst kısımları düz ve pürüzsüz olması için üst yüzeyini eksiksiz glazüre batırıp çıkartarak elde edersiniz lakin glazür materyal ölçüsünü biraz daha arttımanız gerekebilir, ben glazürün bir kısmını eldivenle bir ölçü alıp direkt kurabiyeye sürerek yaptım o durumda izi görünüyor lakin daha az glazür sürülmüş oluyor.

Pryanik Kurabiye (Rus Kurabiyesi) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yeni Gelin Davet Sofrası Tadında
Portakallı Cevizli Kakaolu Kek
Fırında Köfte Tarifi
Domates Kabuğundan Enfes Sos Tarifi (Videolu)
Yumuşak Pide
Karabuğday Unlu Gulutensiz Ekmek
Hdabla | © 2025 |